Exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà” a Pira

01/03/2024
10/03/2024

Exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà de l’1 al 10 de març al Centre Històric de Pira.

Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre els campaners, una antiga matraca de Passanant i Belltall i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

Aquesta exposició és una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i que rep el suport de l’Ajuntament de Pira i la col·laboració de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i la parròquia de Pira.

Els primers a visitar l’exposició seran l’alumnat de l’Escola Antoni Tous de Pira. Gràcies a les aportacions del comissari de l’exposició, Jesús Martínez, aprendran alguns tocs de campana i el seu funcionament.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el diumenge 3 de març, a 2/4 d’1 del migdia, al Centre Històric de Pira. Unes hores abans, tant el jovent de Pira, com el públic en general tindran l’oportunitat de visitar el campanar de la mà del comissari Jesús Martínez  per conèixer de més a prop aquest patrimoni social i cultural del municipi. A l’acte també hi participarà el campaner de Pira en actiu.

Altres esdeveniments

Scroll to Top