L’exposició dedicada al món de les campanes a Sarral

26/11/2023
10/12/2023

L’exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà” es podrà visitar s Sarral del 26 de novembre al 10 de desembre. Una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i que rep el suport de l’Ajuntament de Sarral.

Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes, que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre les persones que toquen les campanes, una antiga matraca  i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

Al llarg d’aquest període l’exposició es podrà visitar a l’església de Santa Maria. El 26 de novembre a les 12 del migdia es farà la inauguració i la visita guiada a l’exposició. L’1 de desembre a les 8 del vespre s’ha programat una xerrada divulgativa d’aquest patrimoni sonor. L’activitat anirà a càrrec de Jesús Martínez, comissari de l’exposició i de l’Antoni Marsal, historiador local.

El 27 i el 28 de novembre s’han programat visites dinamitzades de l’exposició per l’alumnat de l’escola Salvador Ninot.

L’exposició que fins ara ha tingut un gran èxit de visites ja ha estat a Montblanc, Solivella, Passanant i Belltall, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Conesa, Rocafort de Queralt i Blancafort.

Altres esdeveniments

Scroll to Top