Exposició temporal “Més lloc per a la fosca” al Museu Terra (Abans Museu de la Vida Rural)

11/11/2023
14/04/2024

L’exposició temporal comissariada per Elvira Prado-Fabregat proposa una lectura ecocrítica de la novel·la Solitudde Víctor Català/Caterina Albert, a través de les propostes de diverses artistes contemporànies i la connecta amb l’actual crisi ecològica, el pensament contemporani de l’ecofeminisme i les posthumanitats, i l’imaginari del gènere gòtic lligat al folklore i a la natura més feréstega.

L’exposició revisa Solitud des del punt de vista de la construcció cultural de la natura i estableix un diàleg entre l’univers mític, literari i visual creat per l’autora i per les artistes contemporànies Maddi Barber, Pilar Codony, Mireia Coromina, Alba G. Corral, Alba Lombardía i Carles Viarnès. 

La novel·la ofereix l’escenari perfecte per escrutar la intersecció de la fantasia i les construccions culturals amb la natura. En aquest sentit, partint de la idea que Solitud és una ecoficció, les cinc artistes hi dialoguen des dels seus respectius llenguatges.

Més lloc per a la fosca forma part d’un projecte transversal d’investigació i creació i és una coproducció del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, el Museu de la Vida Rural i el Museu de l’Escala.

Entrada gratuïta.

Per a més informació: https://museuvidarural.cat/mes-lloc-fosca/

 

 

 

 

Altres esdeveniments

Scroll to Top