«TROS DE DONA» Exposició temporal al Museu Terra (abans Museu de la Vida Rural)

31/03/2023
04/02/2024

Exposició temporal de producció pròpia

En un món en què la producció ha eclipsat la importància de les cures, l’exposició TROS DE DONA reivindica el paper de les dones al llarg de la història en el sosteniment de la vida.

Comissariada per Anna Maria Andevert, aquest nova exposició de producció pròpia neix com a conseqüència d’un projecte d’investigació impulsat pel Museu i realitzat per Catalina Gayà Morlà, Judith Ruiz Crosas i Laia Seró Moreno sobre la presència de les dones en l’exposició permanent del Museu. Arran d’aquesta investigació i d’un treball conjunt amb una quarantena de dones de l’entorn més proper, s’evidencia que el relat etnològic posa el focus en les tasques materials i productives, eclipsant aquelles vitals i imprescindibles com són les tasques reproductives. Per això l’objectiu d’aquesta exposició és el de reconèixer el valor de totes aquestes tasques però també la importància del paper de les dones en qüestions educatives, afectives, ambientals, sanitàries, físiques, socials i domèstiques.

Estructurada en quatre àmbits (casa, carrer, cos i terra), a més d’un gran nombre de peces de la col·lecció del Museu (algunes mai exposades fins ara) l’exposició compta amb instal·lacions artístiques, videoart, escultures, gravats, fotografies o infografies, entre altres disciplines. Durant el recorregut les peces etnogràfiques i històriques dialoguen amb obres artístiques contemporànies de creadores com la fotògrafa Joana Biarnés, les artistes Maria Ruido, Anna Dot, Mercedes Pimiento, Beatrice Bizot, Mònica Galera o del col·lectiu de dones artistes Leftovers.

Per a més informació, clica AQUÍ

Altres esdeveniments

Scroll to Top