Exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà” a Vilaverd

26/01/2024
11/02/2024

Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes, que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre les persones que toquen les campanes, una antiga matraca  i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

Al llarg d’aquest període l’exposició es podrà visitar a l’església de Sant Martí de Vilaverd. Divendres 26 de gener a les 8 de la tarda es farà la inauguració i la visita guiada a l’exposició. L’endemà, dissabte 27 de febrer, de les quatre a les sis de la tarda s’han programat diferents pujades al campanar amb reserva prèvia. A les set, es farà una xerrada divulgativa d’aquest patrimoni sonor  i de l’església. Anirà a càrrec de Jesús Martínez, comissari de l’exposició i, Martí Torell, historiador local.

El 31 de gener s’han programat visites dinamitzades de l’exposició per l’alumnat de l’escola.

L’exposició que fins ara ha tingut un gran èxit de visites ja ha estat a Montblanc, Solivella, Passanant i Belltall, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Conesa, Rocafort de Queralt, Blancafort i Sarral. Aquest primer trimestre de l’any es podrà visitar a Vimbodí i Poblet, Vilaverd, Barberà de la Conca i Pira.

 

Altres esdeveniments

Scroll to Top