Exposició “Tocant el cel amb una corda” a Vimbodí i Poblet

19/01/2024
25/01/2024

Vimbodí i Poblet acollirà l’exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà” del 19 al 25 de gener a l’església de Vimbodí. La inauguració serà el divendres, 19 de gener a les 17.30 h i anirà a càrrec del seu comissari, Jesús Martínez. En acabar l’acte inaugural es faran visites guiades a dalt del campanar per conèixer de més a prop aquest patrimoni social i cultural del municipi.

Com a acte complementari, el dimarts, 23 de gener els infants de l’escola pública Mare de Déu dels Torrents, Zer Poblet, faran una visita guiada a l’exposició i al campanar.

Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes, que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre els campaners, una antiga matraca de Passanant i Belltall i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

Aquesta exposició és una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i que rep el suport de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet i la col·laboració de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i la parròquia de Vimbodí i Poblet.

Altres esdeveniments

Scroll to Top