Vimbodí i Poblet

Muntanyes de Prades

Vimbodí i Poblet es troba situat al sud-oest de la Conca de Barberà i al peu de l’ENP de les Muntanyes de Prades i del Paratge Natural de Poblet. El seu terme comprèn la vila de Vimbodí, que és el cap del municipi, el monestir de Poblet, el despoblat del Codoç (on s’han trobat restes arqueològiques d’un poblat ibèric) i les antigues granges del monestir: Milmanda, Riudabella, Castellfollit, la Pena i el Titllar.

Els camps de vinyes, el vidre, la natura i el patrimoni són els atractius principals del municipi amb dos nuclis de població: Vimbodí i Poblet. És conegut pel monestir de Poblet, un conjunt arquitectònic estretament lligat a la història de Catalunya i declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Hi trobem també el Museu i Forn del Vidre on s’exhibeixen peces antigues i es mostra en directe el singular procés de fabricació del vidre bufat, una activitat que tanta fama va donar a la localitat durant la primera meitat del segle XX i, el carrer de les Abraçades,  pel qual  dues persones no  passen alhora si no és abraçades, entre altres. És punt de partida de nombroses excursions. Al llarg de l’any es celebren moltes festes i en destaquen el festival de música antiga a Poblet, concerts d’orgue de Poblet i VITRUM, la festa del vidre artesà, entre altres. La Festa Major de Vimbodí se celebra per sant Salvador, el mes d’agost. La festa d’hivern és en honor a Sant Antoni, el mes de gener.

Els ajuntaments i el sector privat dels municipis de la Conca de Barberà: l’Espluga de Francolí, Montblanc, Vallclara, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet han rebut el Segell de Natura i muntanya en família muntanyes de Prades que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT), conjuntament amb els pobles de la comarca del Baix Camp, Arbolí, Alcover, Mont-ral, Vilanova de Prades, la Febró, Capafonts i Prades.

Des de l’any 2021 és Destinació Turística STARLIGHT  de les Muntanyes de Prades i la Serra de Montsant. Amb un total de 32 municipis i 738 km2 de superfície protegida, és la zona més gran d’Europa en tenir el cel nocturn protegit. Aquest distintiu reconeix la foscor del cel a la nit, la seva oferta turística associada i la potencia. Els municipis agafen el compromís d’adoptar, en quatre anys, un model d’enllumenat exterior sostenible des del punt de vista econòmic, energètic i ambiental.

Descarrega’t els documents imprescindibles per al teu viatge!

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Ajuntament de Vimbodí i Poblet

+34 977 87 83 44
ajuntament@vimbodiipoblet.cat
Plaça Major, 1, Vimbodí
Scroll to Top