Les Masies i Les Brigades Internacionals

Espai integrat a la Xarxa d’Espais de Memòria de Memorial Democràtic

 

L’Alberg de l’Espluga de Francolí Xanascat acull l’espai de memòria històrica “Les Masies i les Brigades Internacionals” on s’hi pot trobar  un plafó informatiu a l’exterior i una exposició permanent a l’interior, al pati porxat de l’alberg, amb fotografies i textos fetes per de fotògrafs i periodistes del moment (Capa, Moral, Buckley, Centelles, Kessel), sobre el comiat de les brigades internacionals el 25 d’octubre del 1938.

L’Hotel Monestir va actuar com a hospital militar i l’Alberg va acollir el primer acte de comiat de centenars de voluntaris de les Brigades Internacionals.

L’espai de memòria és un projecte impulsat per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i que compta amb un projecte educatiu vinculat a l’espai de memòria, liderat pel Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Cister, que ofereix a escoles i centres de la comarca per divulgar aquests fets històrics. Enllaç al servei educatiu: https://serveiseducatius.xtec.cat/cda-monestirs/les-brigades-internacionals-a-lalberg-jaume-i/

Horaris

L’Alberg L’Espluga de Francolí Xanascat és obert tot l’any, de 8 h a 22 h. Dates de tancament: Diumenges tarda, de l’1 de gener al 20 de juny i de l’1 d’octubre al 31 de desembre. De l’1 al 6 de gener. De l’1 al 30 de setembre. Del 9 al 31 de desembre.

Durada
Idioma

L'exposició i els plafons estan en català. S'ha editat un tríptic informatiu i divulgatiu en català, castellà, anglès i francès.

Observacions
Més informació i reserves

Oficina de Turisme de l'Espluga de Francolí

977871220
turisme@esplugadefrancoli.cat
Scroll to Top