Les Masies

Les Masies és un nucli de població del municipi de l’Espluga de Francolí, situat al peu de l’ENP de les Muntanyes de Prades i dins el Paratge Natural de Poblet. Molt a prop del monestir de Poblet, al límit amb el terme de Vimbodí i Poblet.

Va ser lloc de descans i repòs de la burgesia catalana des del segle XIX i, actualment, s’ha convertit en un nucli turístic de l’Espluga i de segona residència, amb diversos apartaments de muntanya, hotels, restaurants i l’alberg de joventut  l’Espluga de Francolí, gestionat per la Generalitat.

La presència de diverses fonts ferruginoses va afavorir, cap a la fi del segle XIX, l’establiment de balnearis i hotels, el més popular dels quals era VillaEngracia. Amb l’inici de la Guerra Civil, l’edifici va canviar d’ús. El balneari va desaparèixer i, en lloc seu, s’hi  instal·là un hospital militar de l’exèrcit republicà.

Adossada a aquest edifici, hi ha l’església de Santa Maria, amb portalada neogòtica i un airós campanar de torre.

S’hi pot visitar el parc del Garber, un espai destinat a l’educació ambiental i al lleure on, tot passejant, descobrireu les espècies més comunes del bosc mediterrani presents al bosc de Poblet, la seva distribució per comunitats vegetals i els seus usos tradicionals. I també, l’espai integrat a la Xarxa d’Espais de Memòria de Memorial Democràtic de Les Masies i Les Brigades Internacionals situat al pati porxat de l’alberg.

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Oficina Municipal de Turisme de l'Espluga de Francolí

977 87 12 20
turisme@esplugadefrancoli.cat
Pl. del Mil·lenari, 1, 43440 Espluga De Francolí ( L'), Tarragona
Scroll to Top