Les Masies

Muntanyes de Prades

Les Masies és un nucli de població del municipi de l’Espluga de Francolí, situat al peu de l’ENP de les Muntanyes de Prades i dins el Paratge Natural de Poblet. Molt a prop del monestir de Poblet, al límit amb el municipi de Vimbodí i Poblet.

Va ser lloc de descans i repòs de la burgesia catalana des del segle XIX i, actualment, ha esdevingut un nucli turístic de l’Espluga de Francolí i de segona residència, amb diversos apartaments de muntanya, hotels, restaurants i alberg de joventut. ‘Espluga de Francolí, gestionat per la Generalitat.

La presència de diverses fonts ferruginoses va afavorir, cap a finals del segle XIX, l’establiment de balnearis i hotels, el més popular dels quals era Villa Engràcia. Amb l’inici de la Guerra Civil, l’edifici en va canviar l’ús. El balneari va desaparèixer i, al seu lloc, s’hi va instal·lar un hospital militar de l’exèrcit republicà.

Adossada a aquest edifici, hi ha l’església de Santa Maria, amb portalada neogòtica i un airós campanar de torre.

Es pot visitar el parc del Garber, un espai destinat a l’educació ambiental i al lleure on, passejant, descobrireu les espècies més comunes del bosc mediterrani presents al Paratge Natural de Poblet, la distribució per comunitats vegetals i els usos tradicionals. I també, l’espai integrat a la Xarxa d’Espais de Memòria de Memorial Democràtic de Les Masies i Les Brigades Internacionals situat al pati porxat de l’alberg.

Descarrega’t els documents imprescindibles per al teu viatge!

FULLET TURÍSTIC

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Ajuntament de l'Espluga de Francolí

+34 977 87 12 20
turisme@esplugadefrancoli.cat
Plaça de la Vila, 1, 43440 L'Espluga de Francolí, Tarragona
Scroll to Top