Montblanc

La gran vila emmurallada de Catalunya

Montblanc és la capital de la Conca de Barberà. Una gran vila medieval situada a la vall del riu Francolí i als peus de les muntanyes de Prades. Declarada Conjunt Monumental i Artístic l’any 1947, posseeix un dels recintes emmurallats més ben conservats de Catalunya. El nucli antic de Montblanc està ple d’edificacions medievals.

En destaquen les esglésies de Santa Maria la Major, la de Sant Miquel, l’antiga església de Sant Francesc, l’antic Hospital de Santa Magdalena, el carrer dels Jueus, el casal dels Josa o dels Alenyà, el pont vell, la capella de Santa Magdalena i la plaça Major, entre altres.

Montblanc compta amb sis museus (Museu comarcal, Museu del Pessebre de Catalunya, el Museu Palau Ferré, Museu del Vi, Museu d’art Frederic Marès, Museu dels Molins) i el Centre d’Interpretació de l’At Rupestre.

La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Clickània, Terrània i Safràni365, les Festes de Sant Martí destaquen entre els atractius festius.

La vila, per la seva estratègica situació, és travessada per diferents senders de Gran Recorregut homologats com l’itinerari de La Ruta del Cister GR®175, el GR®171, el GR®171-4, el GR®171-5, el GR®7, el GR®7-8, el PR®-C17 i el PR®-C20; i rutes de caràcter històric com el camí de Sant Jaume a Catalunya.

PLÀNOL TURÍSTIC

 

 

Rutes

Restaurants

Oficina de turisme de montblanc

+34977861733
turisme@montblanc.cat
Muralla de Sta. Tecla, 54, 43400 Montblanc, Tarragona
Conca de Barberà, la terra dels mil petits tresors per descobrir
Segueix-nos
Parlen de nosaltres
Scroll to Top