Search
Close this search box.

Montblanc

La gran vila emmurallada de Catalunya

Montblanc és la capital de la Conca de Barberà. Una gran vila medieval situada a la vall del riu Francolí i als peus de l’ENP de les muntanyes de Prades. Declarada Conjunt Monumental i Artístic l’any 1947, posseeix un dels recintes emmurallats més ben conservats de Catalunya. El nucli antic de Montblanc està ple d’edificacions medievals.

En destaquen les esglésies de Santa Maria la Major, la de Sant Miquel, l’antiga església de Sant Francesc, l’antic Hospital de Santa Magdalena, el carrer dels Jueus, el casal dels Josa o dels Alenyà, el pont vell i la plaça Major, entre altres.

Montblanc compta amb sis museus: Museu comarcal, Museu del Pessebre de Catalunya, Museu del Vi, Museu d’art Frederic Marès, Museu dels Molins i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre.

La Festa Major són els dies 8 i 9 de setembre. La Setmana Medieval de la llegenda de Sant Jordi, Brickània, Clickània, Terrània i Safrània365, les Festes de Sant Maties destaquen entre els atractius festius.

La vila, per la seva estratègica situació, és travessada per diferents senders de Gran Recorregut homologats com l’itinerari de La Ruta del Cister GR®175, el GR®171, entre d’altres; i rutes de caràcter històric com el camí de Sant Jaume a Catalunya. És punt de partida de diferents rutes de senderisme, de bicicleta tot terreny i per gaudir d’un passeig per la natura. Podeu consultar les excursions recomanades a l’entorn natural de Montblanc clicant AQUÍ [enllaç] 

Descarrega’t els documents imprescindibles per al teu viatge!

FULLET TURÍSTIC

 

 

 

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Oficina de Turisme de Montblanc

+34 977 86 17 33
turisme@montblanc.cat
Muralla de Sta. Tecla, 54, 43400 Montblanc, Tarragona
Desplaça cap amunt