Demostració de la tècnica del vidre bufat a Vimbodí

La tècnica del vidre bufat ha estat declarada com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial pendent per convertir-se en Patrimoni Mundial.

 

La tècnica del vidre bufat consisteix en introduir un tub de ferro, la canya, en una quantitat de vidre fos i bufar per l’altre extrem. Es fa una bola de vidre i es va donant voltes a la canya i estirant amb unes pinces la pasta de vidre fos. Quan la peça està aconseguida, amb un tallant es separa de la canya. Unes pinces i una canya de bufar són els únics instruments per la realització dels més diversos objectes de vidre.

El Museu i forn del vidre de Vimbodí és actualment l’únic que té un forn de vidre en funcionament on infants i adults poden viure en directe com es treballa la pasta de vidre a 1.000º C de temperatura. Durant la demostració es pot veure com el mestre vidrier treballa el vidre calent a partir de dues tècniques: el vidre bufat amb l’elaboració de porrons, setrills, càntirs… i el treball de vidre massís, amb l’elaboració de roses, cargols, gatets… 

L’entrada inclou l’accés a la col·lecció del Museu, on hi ha un recull de peces antigues i tradicionals de vidre. 

Horaris

Consulta l'horari a la web oficial del Museu . El Museu del Vidre de Vimbodí romandrà tancat per vacances del 26 de juliol al 15 d'agost, ambdós inclosos.

Durada
Idioma
Observacions

Dilluns i dimarts TANCAT. Els dissabtes per la tarda dels mesos de juny a setembre estarà TANCAT a causa de les altes temperatures.

Més informació i reserves

Museu i forn del Vidre de Vimbodí i Poblet

+34 977 87 83 25
museudelvidre@vimbodiipoblet.cat
C. de Joan Grinyó, 11, 43430 Vimbodí, Tarragona
Scroll to Top