Alta vall del Corb

Vall del Corb

Un itinerari pensat per fer en BTT (bicicleta de muntanya) pausadament i per contemplar el paisatge inèdit d’unes terres i uns pobles carregats de patrimoni històric amb inici i fi des de Santa Coloma. Aquest recorregut té punts de referència gastronòmica com els típics formatges d’Albió o llogarets encantadors com Rauric, la Cirera i Segura; també compta amb l’encant final de la vall que es conserva tal qual per delectar-se amb els seus boscos frondosos,  i arribem a Vallfogona de Riucorb, bressol de qui en fou rector en Francesc Vicent Garcia i Ferrandis.

Aigües termals i curatives ajuden a relaxar-se i a passar un bon cap de setmana descansant i gaudint de l’hospitalitat de la seva gent amb infraestructures adients com el balneari, els hotels o les cases de turisme rural que hi ha disseminades.

UNA VALL BEN CONSERVADA I UN BONIC CONJUNT DE POBLES

 

Els pobles de la vall del Corb formen un conjunt que s’integra harmònicament amb l’entorn de bosc i de conreu de cereals, ametllers, oliveres i vinya. Els nuclis de població mantenen un encant i una qualitat estètica força especial. Les cases de pedra, refetes i molt millorades en els últims anys i els carrers ben arranjats, conviden a passejar-hi. Són pobles petits ben repartits pel territori i propers els uns dels altres, de tal manera que a peu o en bicicleta podem visitar-ne uns quants en un sol dia i, a més, fruir del paisatge i de l’arquitectura popular (marges, cabanes, pous,…). Un paisatge que canvia de fesomia amb el pas de les estacions.  

Una part dels pobles es troba a l’altiplà, en localitzacions que permeten perspectives excel·lents sobre la Plana de Lleida, els Pirineus i les terres del voltant; aquest fet és el que motivà el seu naixement com a pobles, a redós de castells i torres que consolidaven a poc a poc l’assentament de nous pobladors en aquesta zona durant l’època medieval. Una altra part s’ubica al fons de la Vall, a la vora del riu Corb. Uns a la banda del sol i altres a l’obaga se’ns ofereixen amb tot el seu encant a mesura que anem seguint els camins i senders.           

La vall del riu Corb ressegueix el curs alt del riu Corb. Constitueix una unitat geogràfica, econòmica, ramadera i històrica que s’estén entre el nord de la Conca de Barberà i el sud de la comarca de l’Urgell. Un territori format per múltiples, pintorescos i frondosos boscos, amb poblets que amaguen racons d’una gran riquesa cultural i patrimonial.

En total el recorregut són quaranta quilòmetres d’història, simbolitzada per pobles de pedra, esglésies romàniques i gòtiques i ruïnes de monestirs. L’any 2013 es va modificar el seu traçat.

 

Powered by Wikiloc
Punt d'inici i final

Santa Coloma de Queralt

Distància

Llarga

Tipus de ruta

Circular

Nivell de dificultat

Moderada

Desnivell

629 m de pujada i 529 m baixada.

Marques de seguiment

Parcialment senyalitzat amb senyals Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Connexió amb el GR®171.

Oficina de turisme de Santa Coloma de Queralt

977 88 04 78 - 615 87 54 16
of.turisme@stacqueralt.altanet.org
Pati d'armes - Castell dels Comtes
Scroll to Top