Search
Close this search box.

Visites al monestir de Poblet

Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1991.

 

La visita comprèn la part monumental del monestir, amb la possibilitat de visitar també el museu i el centre d’interpretació, amb l’audiovisual. El centre d’interpretació el trobareu just davant la botiga on heu de comprar les entrades, i el museu dins el monestir.

 

El monestir de Santa Maria de Poblet es troba situat dins del terme municipal de Vimbodí i Poblet, al sud-est de la Conca de Barberà i als peus de la muntanyes de Prades.

Constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i és el conjunt cistercenc habitat més gran d’Europa. El monestir cistercenc construït a partir de 1150, combina diferents estils arquitectònics i conté el panteó reial de l’antiga Corona d’Aragó, restaurat per Frederic Marés el 1948. La visita al cenobi pot ser guiada o lliure, i inclou l’església, el refetor, el claustre, la sala capitular, el dormitori, l’escriptori i l’antic celler o sala dels conversos, el palau reial, entre altres dependències. Actualment viuen a Poblet una trentena de monjos.

El monestir de Poblet, juntament amb els monestirs cistercencs de Santes Creus (Alt Camp) i Vallbona (Urgell), configuren La Ruta del Cister, una expressió que identifica un territori concret format per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell i els seus 65 municipis. Va ser creada el 1989 amb la voluntat de dinamitzar turísticament i econòmicament aquestes tres comarques. El seu nom es deu al fet que el patrimoni artístic i cultural de cada una d’aquestes comarques té un monestir cistercenc: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

El Paratge Natural de Poblet és un espai de protecció especial molt lligat a la història del monestir de Poblet. Entre altres valors naturals, s’hi localitza l’única comunitat de roure reboll (Quercuspyrenaica) de Catalunya. Ofereix moltes possibilitats de fer excursions i caminades o simplement de passejar fruint del paisatge i gaudint d’una cinquantena de fonts naturals, algunes d’aigua ferruginosa.

Els seus paisatges agrícoles, majoritàriament conreus de vinya, contrasten amb el paisatge eminentment forestal amb gran variabilitat cromàtica que canvia segons l’època de l’any.

 

Horaris de les visites turístiqueswww.poblet.cat

El dissabte 25 de maig al matí el monestir de Poblet estarà tancat al públic. Només es podrà visitar el centre de visitants i els audiovisuals. L’11 de juliol romandrà tancat tot el dia.

Visita amb guia multimèdia: Es realitza mitjançant una App, que es pot descarregar gratuïtament al mòbil a l’App Store o bé a la Play Store: «Poblet, guia oficial». És obligatori l’ús d’auriculars.

Horaris

Consulta l'horari a la web oficial del monestir de Poblet

Durada
Idioma

L'App oficial del monestir de Poblet és multilingüe

Observacions

L'APP és una guia multimèdia que us acostarà a la vida i la història de la comunitat monàstica que, des del segle XII, habita el monestir cistercenc de Santa Maria de Poblet.

Més informació i reserves

Centre d'Atenció als Visitants a Poblet

977 870 089 ext. 275
visita@poblet.cat
Pg. Abat Conill, 6 baixos, 43448 Poblet
Desplaça cap amunt