Search
Close this search box.
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Cicle “Arrels i llavors del Noi del Sucre. La llibertat es commemora sempre” a Vilaverd

juny 14 @ 19:30 - 21:30

L’Ateneu L’Empelt- Ateneu popular de la Conca de Barberà organitza el Cicle “Arrels i llavors del Noi del Sucre. La llibertat es commemora sempre” reivindicant la continuïtat de l’interès per les idees i història del Noi del Sucre i de tota una generació de lluitadors i lluitadores que van defensar els drets de la classe treballadora catalana i internacional a principis del segle XX.

El  “Arrels i llavors del Noi del Sucre. La llibertat es commemora sempre” consisteix en 2 actes diferents entorn el Noi del Sucre, la seva època i reivindicacions, en 2 poblacions de la Conca de Barberà.  A l’Espluga de Francolí, teatre. I a Vilaverd, presentació de llibre.

El primer acte del Cicle es farà el dissabte 8 de juny d’enguany 2024, a 2 quarts de 8 de la tarda, al Casalet de l’Espluga de Francolí: Representació de l’obra de TEATRE Apòstols entre pistoles, producció col·lectiva del Grup de Teatre Desgavellats a partir d’un text teatral d’Iban Cabrelles Albareda. Una obra de teatre de temàtica històrica, memòria històrica, una crònica del pistolerisme, les reflexions de l’anarcosindicalisme i l’assassinat del Noi del Sucre basada en el testimoni escrit per Pere Foix al llibre Apòstols i mercaders. A més de basar-se en aquest llibre, es presenta una ficció dramàtica sobre la vida d’una família obrera que lluita per tirar endavant enmig de l’amenaça del pistolerisme. Aquesta obra de teatre es va estrenar a finals del 2023. L’entrada a l’obra de teatre és lliure, oberta a tothom, i hi haurà Taquilla inversa (“la voluntat”).

El segon acte del Cicle “Arrels i llavors del Noi del Sucre. La llibertat es commemora sempre” es celebrarà el divendres 14 de juny del 2024, a 2 quarts de 8 de la tarda, al Local social de Vilaverd: Presentació del LLIBRE Apòstols i mercaders. Anys de lluita social a Catalunya. a càrrec d’Antoni Estradé i Saltó, sociòleg co-encarregat d’aquesta edició d’aquest llibre històric de Pere Foix. El llibre és un retrat escrit pel sindicalista i activista social i polític Pere Foix de les lluites del moviment obrer a Catalunya a principis del segle XX, que ell va viure i veure, i de diverses personalitats de l’acció col·lectiva de l’anarcosindicalisme com el Noi del  Sucre, entre d’altres.

El centenari de l’assassinat del Noi del Sucre a mans dels pistolers mercenaris de la patronal va ser el 2023 i l’Ateneu L’Empelt reivindica que “la llibertat es commemora sempre” i organitza aquest cicle enguany 2024 entorn les arrels i llavors del Noi del Sucre.

El Noi del Sucre, renom de Salvador Seguí, va ser una de les principals personalitats de l’anarcosindicalisme, recordat per la seva implicació al sindicat llibertari CNT i per la seva implicació en la Vaga de la Canadenca, vaga que va tenir com a conseqüència aconseguir la jornada laboral de 8 hores diàries, fita considerable per l’Europa de l’època, arreu de l’Estat Espanyol a causa de l’autoorganització de la classe obrera de Catalunya.

Documental de TV3- 3CAT sobre el Noi del Sucre: L’amarga lluita del Noi del Sucrehttps://www.ccma.cat/3cat/lamarga-lluita-del-noi-del-sucre/video/6253200/

Mostra els detalls

Data:
juny 14
Hora:
19:30 - 21:30
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , , , ,

Recinte

Local Social de Vilaverd

Organitzador

L’Empelt – Ateneu popular de la Conca de Barberà
Correu electrònic
ateneulempelt@gmail.com
Visualitza el lloc web de Organitzador
Desplaça cap amunt