La Ruta del Cister Trail [GR175]

L’APP s’activarà el 5 de març fins el 5 de novembre de 2022

 

L’APP La Ruta del Cister Trail GR®175 ofereix la possibilitat de realitzar un conjunt de recorreguts corrent (run), caminant (walk) o en bicicleta (BTT), en forma de reptes, seguint l’itinerari establert de La Ruta del Cister GR®175, amb els punts de sortida i arribada dels diferents trams a cada monestir.

Des del dissabte 15 d’octubre l’app de La Ruta del Cister Trail GR®175 et permet optar entre els 4 reptes que segueixen escrupolosament els itineraris marcats de la Ruta del Cister, pel traçat del GR®175; i 3 nous reptes per fer en família entorn als monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

Aquests nou recorreguts son circulars i guiats amb l’app LiveRun d’uns 8 quilòmetres cadascun, per gaudir del patrimoni cultural i natural que ofereixen els tres monestirs cistercencs a través de reptes. Es poden fer a peu, corrent i en bicicleta de muntanya. Transcorren per diversos punts d’interès cultural i natural.

Tots ells es poden realitzar en diferents modalitats: caminant (WALK), corrent (RUN) o en bicicleta de muntanya (BTT) i tenen l’inici i final als monestirs. És una activitat gratuïta, autònoma i oberta, en que els participants s’han descarregar l’aplicació gratuïta i certificada ‘Liverun’ en qualsevol de les plataformes online, Play Store o Apple Store. Després, cal activar la ruta i seguir el track establert del repte que s’escolleixi per tal de poder registrar el temps i una classificació provisional. La mateixa app permet consultar les classificacions, previsions de pas, informacions tècniques i turístiques, així com utilitzar l’audioguiatge. El sistema agafa les dades de geolocalització del GPS i quan no hi ha cobertura mòbil emmagatzema les dades i quan torna a agafar cobertura, les envia totes. La seva icona no es mourà però després s’actualitzarà.

A més, la plataforma està vinculada a la web https://larutadelcister-off.livetrail.net/ca on es mostren les informacions diverses de les rutes i s’hi publiquen els resultats del temps dels diferents participants, per reptes i per categories. A diferència d’altres plataformes més populars com el wikiloc o l’Strava, els recorreguts que pengen els usuaris no estan supervisats per cap gestor del territori. En canvi, el sistema de LiveTrail ve definit per un gestor del territori i estan supervisats.

Els reptes que s’han delimitat són:

  • Repte 1. (R1) Poblet – Vallbona (25,6 km)
  • Repte 2. (R2) Vallbona – Santes Creus (43,7 km)
  • Repte 3. (R3) Santes Creus – Poblet (34,8 km)
  • Repte 4. (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complert (103 km)
  • Repte 5. (R5) L’entorn del monestir de Poblet (6,953 km)
  • Repte 6. (R6) L’entorn del monestir de Vallbona (5,765 km)
  • Repte 7 (R7) L’entorn del monestir de Santes Creus (7,465 km)
Distància

Llarga

Tipus de ruta

Circular

Nivell de dificultat

Fàcil

Scroll to Top