Rocafort de Queralt

Rocafort de Queralt es troba situat enmig del tram del sender GR®175 La Ruta del Cister, entre els monestirs de Santes Creus i Vallbona de les Monges. El conreu de la vinya i el cereal són les activitats econòmiques principals i, antigament, el safrà constituí un producte important de producció. Actualment al poble existeix una petita indústria d’espècies. El principal atractiu turístic i també econòmic és la seva cooperativa modernista, una de les catedrals del vi de la comarca i productora de prestigiosos vins i caves.

La catedral del vi de Rocafort és un dels més bells exponents arquitectònics dels cellers de Catalunya. Fou construït el 1918 per Cèsar Martinell i va ser la primera obra que portà a terme l’insigne arquitecte vallenc. Destaquen en el seu interior els arcs de diafragma, anomenats arcs parabòlics gaudinians; i tot l’edifici està bastit amb parets de maçoneria.

Del nucli antic en destaca el castell, reconstruït els anys 1960, l’església de Sant Salvador, els portals i Cal Claret.

FULLETÓ TURÍSTIC

Experiència

Rutes

Restaurants

AJUNTAMENT DE ROCAFORT DE QUERALT

977 89 80 34
aj.rocafort@altanet.org
Sant Antoni, 27 -
Conca de Barberà, la terra dels mil petits tresors per descobrir
Segueix-nos
Parlen de nosaltres
Scroll to Top