Search
Close this search box.

Rocafort de Queralt

Conca estricta

Rocafort de Queralt es troba situat enmig de l’itinerari de La Ruta del Cister GR®175, entre els monestirs de Santes Creus i Vallbona de les Monges. El conreu de la vinya i del cereal és l’activitat econòmica principal i, antigament, el safrà constituí un producte important de producció. Actualment al poble existeix una petita indústria d’espècies. El principal atractiu turístic i també econòmic és la seva cooperativa modernista, una de les catedrals del vi de la comarca i productora de prestigiosos vins i caves.

La catedral del vi de Rocafort és un dels més bells exponents arquitectònics dels cellers de Catalunya. Fou construït el 1918 per Cèsar Martinell i va ser la primera obra que portà a terme l’insigne arquitecte vallenc. Destaquen en el seu interior els arcs de diafragma, anomenats arcs parabòlics gaudinians; i tot l’edifici està bastit amb parets de maçoneria.

Del nucli antic en destaca el castell, reconstruït a la dècada de 1960, l’església d’estil barroc de Sant Salvador, els portals i cases d’estil colonial com cal Claret que mostren la forta incidència en el poble dels indianos (aquells que se’n va anar a les Amèriques a fer fortuna a causa de la plaga de la fil·loxera). 

El calendari festiu rocafortí està marcat per la celebració de la Festa Major de Sant Isidre, el 15 de maig; la Setmana de la Joventut el mes de juliol, la Festa Major per Sant Salvador, en el primer cap de setmana d’agost; la Setmana Cultural durant la primera quinzena d’agost i la festa de Sant Roc, el 16 d’agost.

Descarrega’t els documents imprescindibles per al teu viatge!

 

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Ajuntament de Rocafort de Queralt

+34 977 89 80 34
aj.rocafort@altanet.org
Sant Antoni, 27 -
Desplaça cap amunt