Mas d’en Llort, ecosistemes de l’art rupestre

Visita guiada i interpretativa des de Rojals als abrics amb pintures rupestres del mas d’en llort de Montblanc

 

L’itinerari de la ruta s’inicia i acaba al Corral de la Marieta, situat a uns 500 m de Rojals. El recorregut total són uns 9 km i amb uns desnivells inferiors als 300 m que li confereixen un recorregut amb dificultat moderada però molt divers.

L’objectiu principal de la ruta és, per descomptat, la visita i interpretació de les pintures rupestres dels tres abrics que es visiten, Portell de les Lletres, Mas d’en Llort i Mas d’en Ramon d’en Bessó. Malgrat això durant el recorregut d’anada i de tornada s’aprofitarà per descobrir com, entre altresha anat canviant el paisatge des de les pintures més antigues, de fa uns 10.000 anys, com ha anat evolucionant la vida dels nostres avantpassats des d’aquests 10.000 anys enrere, com eren els ecosistemes i la biodiversitat i els canvis que ha sofert. 

Els tres abrics visitats, que formen part del conjunt de l’art rupestre català, declarat des del 1998 Patrimoni Mundial per l’UNESCO, constitueixen un grup on en poca distància es poden observar les dues grans tradicions culturals i estils de l’art rupestre de casa nostra, l’art llevantí i l’art esquemàtic. Això li confereix a la ruta una bona oportunitat de conèixer les societats a cavall del Paleolític final i del Neolític-Bronze, de fa entre 12.000 i 4.000 anys enrere.

Inclou l’entrada a al Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de Montblanc – CIAR.

 

Horaris

Consulta l'horari a la web oficial de la Cooperativa Reboll

Durada

4h - 4h 30 'aproximadament .

Idioma

Les visites guiades s'ofereixen en català tot i que hi ha la possibilitat de realitzar-les en altres llengües (castellà, anglès i francès). En aquest cas, cal consultar-ho al correu electrònic info@reboll.coopt o al telèfon 696 718 135.

Observacions

Activitat dissenyada i organitzada per la cooperativa Reboll. Reboll és una cooperativa sense ànim de lucre i de recent creació, que a banda d'altres serveis ambientals, té com a objectiu oferir rutes i activitats d'ecoturisme a la Conca de Barberà, i per aquesta nova ruta compta amb la col.laboració de l'Ajuntament de Montblanc i del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, a través, respectivament, de l'oficina de turisme de Montblanc i del CIAR (Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre Muntanyes de Prades) amb seu també a Montblanc.

Més informació i reserves

COOPERATIVA REBOLL

696 718 135
info@reboll.coop
Scroll to Top