Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades

Emplaçat a l’antic edifici de la presó nova de Montblanc, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre (CIAR) neix com un referent per a la investigació, la conservació i l’estudi de l’art rupestre de les muntanyes de Prades, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO l’any 1998. També vol ser un referent social des del qual promoure l’educació i la sensibilització ciutadana.

La visita al CIAR comença amb una breu projecció audiovisual i continua amb un recorregut a través de les sales que ens endinsaran en el món de l’art rupestre.

L’àrea expositiva presenta una mostra didàctica mitjançant plafons, diorames, còpies i rèpliques de mida natural dels abrics amb pintures enclavats a l’àmplia àrea geogràfica de les muntanyes de Prades.

El CIAR forma part de la Ruta d’Art Rupestre del Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Itinerari Cultural Europeu Caminos de Arte Rupestre Prehistórico.

El museu és un dels museus disponibles a l’app Visitmuseum de la Generalitat de Catalunya, una aplicació gratuïta per conèixer el patrimoni cultural i artístic dels museus de Catalunya. L’audioguia està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Els usuaris poden escoltar-la descarregant-se l’aplicació al telèfon mòbil. L’audioguia també està disponible en línia a la web de Visitmuseum.

Horaris

De dilluns a divendres, de 9 a 14 h | Dissabte i diumenge, visites concertades amb cita prèvia.

Durada
Idioma

L'exposició és en català. L'audioguia Visitmuseum està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Observacions

El museu està adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Disposa d´ascensor i plaça d´aparcament.

Més informació i reserves

Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de les Muntanyes de Prades

977 86 21 77
administracio@mccb.cat
C. de la Pedrera, 2 | 43400 Montblanc
Scroll to Top