AGENDA

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

CURCUBEU 2023: Cicle d’activitats amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrants a la Conca de Barberà

23 23Europe/Madrid novembre 23Europe/Madrid 2023 @ 8:00 - 17:00

Les activitats es realitzaran en els municipis més grans de la comarca, des del dissabte 2 fins al dissabte 23 de desembre, i n’hi haurà per a totes les edats

Un any més, des del Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (SAPIER) organitzen el CURCUBEU, un cicle d’activitats que aquest any es duran a terme als voltants del 18 de desembre, Dia Internacional de les Persones Migrants, amb l’objectiu de visibilitzar les experiències i reptes de les persones immigrades al nostre país.

A través de les diverses activitats del CURCUBEU, es vol posar de manifest com les polítiques migratòries afecten la vida de les persones migrants i fomentar la consciència col·lectiva per construir entre tota la ciutadania una societat més justa i igualitària.

Les activitats es realitzaran en els municipis més grans de la comarca, des del dissabte 2 fins al dissabte 23 de desembre, i n’hi haurà per a totes les edats.

Detall de les activitats:

Joc de Carrer “Fronteres Invisibles” a càrrec de Fronteres Invisibles.

Descripció: Una proposta lúdica per a adolescents i joves que els permetrà conèixer la realitat de les persones immigrades a l’Estat espanyol. Activitat organitzada amb l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell.

Data, hora i lloc:

– Dissabte 2 de desembre a les 16.30 h al gimnàs de l’antic institut de l’Espluga de Francolí

– Dissabte 23 de desembre a les 16 h a la sala d’actes del Casal d’Entitats de Montblanc

Públic: Adolescents d’11 a 17 anys

 

Curs “Migracions i Diversitat Sexoafectiva i de Gènere” a càrrec de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya.

Descripció: Formació per tal de garantir l’aplicació de la perspectiva antiracista, també en l’àmbit de la diversitat sexo-afectiva, i vetllar per la garantia de drets de les persones migrades i racialitzades.

Data i horaris: Dimarts 12 i dijous 14 de desembre, de 10.30  – 14.30 h

Lloc: Sala noble del Consell Comarcal, Montblanc

Públic: Professionals de la comarca

 

Sessió de Contes “Hi ha lloc per a tots i totes” a càrrec de Sílvia Palazón.

Descripció: Sessió de contes amb un llibre àlbum infantil que parla dels moviments migratoris.

Data i hora:  Dimecres 13 de desembre, 17.00 h

Lloc: Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila de Sarral

Públic: Infants a partir de 5 anys

 

Videofòrum “Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren” dinamitzat per la tècnica en polítiques migratòries del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Descripció: Documental que dona veu a treballadores de la llar migrades que assumeixen les tasques de cura i analitza les causes de les seves migracions, relacionades amb el model de ‘desarrollo’ extractivista imposat a l’Amèrica Llatina.

Data, hora i lloc:

–  Dijous 14 de desembre a les 18.30 h a la sala de les Corts Catalanes de Montblanc

– Dimecres 20 de desembre a les 18.30 h a la sala de la Torre del Castell de Santa Coloma de Queralt

Públic: Tota la ciutadania de la comarca

 

Xerrada “Llei d’Estrangeria i opcions de regularització” a càrrec de la tècnica en polítiques migratòries del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Descripció: Informació principalment sobre els requisits per accedir al permís de residència i treball, però també parlarem de renovacions, reagrupament familiar, accés a la nacionalitat, etc.

Data: Divendres 15 de desembre, 18.30 h

Lloc: Auditori Carulla Font de l’Espluga de Francolí

Públic: Tota la ciutadania de la comarca

 

Des del SAPIER es vol agrair la bona rebuda i facilitats per a la realització de les activitats a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, l’Ajuntament de Montblanc, l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, l’Ajuntament de Sarral, l’AEiG L’Estornell i l’AEiG Mare de Déu de la Mercè.

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el SAPIER mitjançant l’adreça electrònica sapier@concadebarbera.cat

Recinte

Conca de Barberà

Organitzador

Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (SAPIER)
Visualitza el lloc web de Organitzador
Scroll to Top