AGENDA

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Aula rural al Museu de la Vida Rural

4 04Europe/Madrid novembre 04Europe/Madrid 2022 @ 10:00 - 14:00

Gratuït

Sense inscripció prèvia

 

La Fundació Gabeiras i el Museu de la Vida Rural, en col·laboració amb la Red Española para el Desarrollo Sostenible (REDS), organitzen la segona Aula rural, dirigida a tècnics i gestors culturals, mediambientals i educatius de l’entorn rural.

La jornada, coorganitzada amb el Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona, se celebrarà al Museu de la Vida Rural i està oberta a tothom qui vulgui participar-hi.

Les aules rurals són espais formatius i de generació de coneixement en format híbrid, presencial i en streaming a través dels mitjans digitals d’ambdues fundacions, que es desenvolupen al llarg de l’any en diferents seus.

La jornada, coorganitzada amb el Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona, se celebrarà al Museu de la Vida Rural i està oberta a tothom qui vulgui participar-hi.

El món rural configura un escenari propi i un repte específic directament vinculat a l’ODS 11, i és per aquesta raó que sorgeix la proposta de celebració de les Aules Rurals sobre Desenvolupament Sostenible, Cultura i Món Rural.

La programació de la jornada, la qual s’impartirà en català i castellà, consistirà en dues parts. En primer lloc, en la presentació de quatre estudis:

  • Cultura, medi ambient i emergència climàtica, a càrrec del CERC i la Diputació de Barcelona.
  • Estudio piloto sobre el impacto social, económico, territorial y demográfico de una selección de veinte proyectos en el medio rurala càrrec del Ministeri de Cultura.
  • L’Agenda Rural de Catalunyaa càrrec de l’Associació ARCA
  • Cultura y sostenibilidad, a càrrec de REDS.

Durant la segona part, tindrà lloc la presentació del Pla C: Cultura sostenible, per part de l’ICEC; i de la Web Cultura i Sostenibilitat del Museu de la Vida Rural.

De manera opcional, els convidats també podran decidir si compartir l’estona del dinar i posteriorment acudir a la visita guiada de l’exposició temporal Generació [RE]. Continuïtat o canvi?, a l’MVR, i a la visita a la carpa del projecte artístic Nilak, que fa parada a Rocafort de Queralt.

El comitè d’experts que impulsa les aules està constituït per Patricia Gabeiras, Jorge Fernández de León, Maider Maraña, Antonio González, Rosario Otegui, Gemma Carbó, i Alfons Martinell i Candela de la Sota, que dirigeixen el grup.

Recinte

Museu Terra (abans Museu de la Vida Rural)
Carretera de Montblanc, 35
L'Espluga de Francolí, Tarragona 43440 Espanya
+ Mapa de Google
Phone
977 870 576
Visualitza el lloc web de Recinte

Organitzador

Museu Terra (abans Museu de la Vida Rural)
Phone
977 86 03 49
Correu electrònic
info@museuvidarural.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador
Scroll to Top