Costa daurada

Vins i caves amb caràcter

Alguns cellers de la comarca de la Conca de Barberà us obren les portes per ensenyar-vos el procés d’elaboració i les peculiaritats dels vins de la DO Conca de Barberà.

Els cellers elaboradors de vins i caves han estat tradicionalment lligats a la comarca de la Conca de Barberà. Després de patir els efectes de la fil·loxera, a finals del segle XIX, a la Conca de Barberà van sorgir les primeres cooperatives agrícoles i, amb elles, els edificis comuns on es produïa el vi, els cellers cooperatius.

Coincidint amb la necessitat d’adaptar-se als avenços tecnològics i a les noves necessitats socials i mercantils d’inicis del segle XX, neixen els cellers modernistes anomenats “catedrals del vi” per Àngel Guimerà, i que constitueixen edificacions de gran valor dins del patrimoni arquitectònic de la Conca de Barberà i de Catalunya.

A la Conca de Barberà existeixen 6 cellers modernistes construïts pels arquitectes Pere Domènech i Cèsar Martinell, i no tots són visitables. Actualment estan declarats per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d’Interès Nacional.

Amb la Ruta del Trepat podreu descobrir els paisatges de la Conca de Barberà, conèixer cellers plens d’història i degustar vins i caves amb caràcter únic. 

 

Scroll to Top