Vitrum, la festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, 1 i 2 d’octubre

Enguany és una edició especial ja que el 2022 és l’Any Internacional del Vidre.

 

Dos dies amb demostracions del procés d’elaboració del vidre bufat i un mercat d’artesans on s’ofereixen diverses activitats.

 

VITRUM, la festa per excel·lència del vidre artesà a Catalunya, se celebra el primer cap de setmana d’octubre a Vimbodí i Poblet, d’on sorgeix la Llegenda del matrimoni, sobre un jove vidrier i el setrill que va crear per a la seva enamorada. Durant el cap de setmana, el municipi es converteix en el punt de trobada de vidriers d’arreu del país que treballen aquest material artesanalment i seguint diverses tècniques: vidre bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt o joieria.

Els assistents podran conèixer una part de l’artesania que s’elabora a Catalunya i adquirir productes singulars al mercat artesanal que s’hi instal·la. A més, s’hi organitza un ampli ventall d’activitats lúdiques relacionades amb la tradició vidriera.

A més de les demostracions i del mercat artesanal, la festa inclou activitats, tallers i jocs infantils, exposicions, conferències, concursos i espectacles.

+ INFO: https://www.facebook.com/museudelvidre

Altres esdeveniments

Scroll to Top