Programació en motiu dels 800 anys del primer Pessebre al Museu del Pessebre de Catalunya a Montblanc

En motiu dels 800 anys del primer Pessebre que es va representar en la petita localitat italiana de GRECCIO, per Sant Francesc d’Assís, l’any 1223, el Pessebre de Catalunya a Montblanc s’ha adherit a la celebració d’aquesta efemèride amb diverses propostes i ofertes de programació:

 

Exposició del diorama de “Clickània, Click- Pessebre 800 anys del primer Pessebre” amb recreacions de joguines de Playmòbil, realitzades per la família Rosselló-Estradé.

Horari: Des del 12 octubre, fins al 10 de desembre a la sala polivalent del Museu.

Organitza: Oficina Municipal de Turisme i la Fundació Museu del Pessebre de Catalunya.

 

El retallable de pessebre en paper “El Miracle del Presepio a Greccio, Nadal del 1223, 800 anys del primer pessebre.

Horari: Es podrà visitar durant tota la temporada nadalenca .
Organitza: Associació Pessebristes de Montblanc i Fundació Museu del Pessebre de Catalunya.

 

Concurs de Pessebres Familiars de Montblanc i Pedanies.

Inscripcions del 11 al 23 de desembre a: informacio@museudelpessebre.cat

Organitza: Associació Pessebristes de Montblanc, Fundació Museu del Pessebre de Catalunya, Ajuntament de Montblanc i Oficina Jove del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

 

Inauguració del Nadal Montblanquí 2023 amb un Concert de Nadales per la Coral Aprodisca interpretades per persones amb diferents multidiversitats. Dirigida pel mestre Josep Maillo. Entrada gratuïta al concert.

Divendres 15 desembre a les 12 migdia, a la Sala Polivalent del Museu del Pessebre.

Amb la col·laboració d’Aprodisca, Fundació Museu del Pessebre de Catalunya i Ajuntament de Montblanc.

 

Espectacle “A l’ombra del Pessebre” una activitat per a tota la família, una recreació dramatitzada de fragments del poema “El Pessebre” de Joan Alavedra de les figures a l’estil dels teatres d’ombres. A més a més, està acompanyada de nadales catalanes i veneçolanes.

Dissabte 30 desembre a 2/4 de 7 de la tarda, a la Sala Polivalent del Museu del Pessebre:

Entrada gratuïta a l’espectacle, amb aforament limitat i reduït a 70 persones, per prèvia llista i ordre d’inscripció, indicant que es vol assistir en aquest espectacle a: informacio@museudelpessebre.cat

Organitza: Fundació Museu del Pessebre de Catalunya, Associació Pessebristes de Montblanc, Ajuntament de Montblanc i Diputació de Tarragona.

 

EXPOSICIÓ : “Diorames de Pessebres i Calvaris” de diverses Associacions Catalanes de Pessebristes, amb exposicions monogràfiques i temporals de diorames i figures dels Germans Castells, Joan Mestres i del montblanquí Ismael Porta i Balanyà.

Del 4 al 10 de desembre i del 21 de desembre al 7 de gener diàriament.

Horari: d’11 a 14 h. i de 17 a 19 h. Tardes del: 24, 25, 26 desembre i, 1, 5, 6 i 7 de gener TANCAT.

Organitza: Fundació Museu del Pessebre de Catalunya, Associació Pessebristes de Montblanc, Ajuntament de Montblanc, Diputació de Tarragona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Altres esdeveniments

Scroll to Top