II Cicle d’hivern al Museu Comarcal de la Conca

Del 8 de gener al 5 de febrer que el MCCB acollirà un nou cicle d’hivern amb xerrades sobre història i literatura

El segon cicle d’hivern del Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) consisteix en 5 conferències de temàtiques diverses que tindran lloc cada diumenge fins al 5 de febrer, totes a les 12 del migdia. A banda de les conferències hi ha també programada una visita guiada al Castell de Barberà de la Conca.

  • Diumenge  8 de gener, conferència titulada “Els Templers a la Conca i el seu patrimoni”, impartida per Joan Fuguet i Carme Plaza, especialistes en l’Ordre del Temple i de l’Hospital.
  • Dissabte 14 de genera les 11h, “Visita guiada al Castell de Barberà”, comentada pels mateixos autors.
    Diumenge 15 de gener, presentació del llibre “Visita a la senyora Soler”, la novel·la inèdita de Manuel de Pedrolo. La, fins ara, desconeguda novel·la del targarí versa sobre els desitjos sexuals reprimits, i fou escrita l’any 1959 i prohibida per la censura franquista tant aquell any com el 1971. Posteriorment, es cregué perduda fins a la seva publicació el 2022. Anirà a càrrec d’Anna Maria Villalonga, editora de la novel·la i de Josep M Vallès, activista cultural.
  • El diumenge 22 de gener, Salvador Palau “El Galo”, expert molinòleg de Santa Coloma de Queralt, dissertarà sobre “Els Molins fariners de Catalunya”, amb especial referència als de les nostres contrades.
  • Diumenge 29 de gener, conferència “Catalanisme i Montblanquinisme al segle XXI” a càrrec de Josep Andreu, alcalde de Montblanc i autor de la conferència.
  • Diumenge 5 de febrer, conferència “El Gabriel Ferrater de Reus”, ara que es commemoren els cent anys del seu naixement. La impartirà Ramon Gomis, metge i escriptor qui serà presentat per Mariona Andreu, psicòloga. L’Associació Literària Escarritx recitarà poemes d’en Gabriel Ferrater.

Altres esdeveniments

Scroll to Top