I Jornades La batalla de Santa Coloma de Queralt i l’avenç franquista cap Igualada

Durant una setmana hi haurà visites teatralitzades, conferències i una exposició amb element del Grup de Recreació històrica “Ejército del Ebro”

Les jornades començaran el divendres 13 de gener amb la inauguració, a les 19.30 h, de l’exposició “Catalunya front de guerra” a la sala del castell de Santa Coloma de Queralt. L’exposició serà comentada en horaris de 10 a 13,30 i de 17 a 20 h.

Segons un dels organitzadors, membre de l’associació “Ejército del Ebro”, a la nostra comarca “la guerra hi va acabar passant amb força, com a tot arreu. Varen haver-hi bombardejos i combats el gener del 39, en arribar el front de guerra. De fet, a mitjans de gener, la punta de llança de l’exèrcit franquista a Catalunya va penetrar per la Conca de Barberà, molt ràpidament, amb el Corppo di Truppe italià fins a Santa Coloma de Queralt” fet que fa de la zona un espai per al record bon marc de treball per a la divulgació històrica.

Caminada històrica teatralitzada

El dissabte 14 de gener el Grup de Recreació Històrica “Ejército del Ebro” ha programat una visita guiada i teatralitzada pels escenaris de l’enfrontament a càrrec del grup. La ruta sortirà de Santa Coloma fins a Montargull i Aguiló. A l’activitat inscripció prèvia, a l’oficina de turisme, o al correu: of.turisme@stacqueralt.altanet.org, o als telèfons: 977 880 476 i 616 875 416, per fer un desplaçament gratuït en autocar pels espais de l’activitat, i que serà de 10 h a 14 h.

Conferència

El diumenge hi haurà una conferència titulada “La batalla de Santa Coloma i l’avenç franquista fins a Igualada” a càrrec del membre del grup de Recreació, Pep Ventura, a les 12 h del migdia a la sala del castell de Santa Coloma de Queralt.

Visites per escoles

Així mateix, el Grup de Recreació ha creat durant la setmana espais perquè les escoles de la Comarca puguin acostar-se. Serà durant el matí del dimecres 18 de gener de 10 a 13.30 h i en què serà comentada per un especialista.

Dissabte i diumenge  21 i 22 encara en podrà visitar l’exposició de 10 h a 13.30 h i de 17 h a 20 h.

 

Text extret de: https://www.novaconca.cat/noticia/184332/primeres-jornades-sobre-la-guerra-civil-a-santa-coloma-de-queralt

Altres esdeveniments

Scroll to Top