Festes de Nadal a l’Espluga de Francolí

L’Espluga comptarà amb una cinquantena d’actes i activitats per a tots els públics per celebrar les Festes de Nadal

 

Un any més des de les regidories de festes, educació i ciutadania de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, juntament amb la tècnica de joventut del Consell Comarcal i una quinzena d’entitats participants, s’han coordinat les activitats per aquestes Festes de Nadal per tal de poder oferir un gran ventall de propostes per a tots els públics.

El dia 2 de desembre es durà a terme la tradicional encesa de l’enllumenat de Nadal, aquest any des de la Plaça de l’Església on hi haurà instal·lat l’arbre de llums.

De la resta d’actes en destaca el concert de la Coral Espluguina amb motiu del 40è aniversari de l’entitat, l’esperat Pessebre Vivent pels carrers del casc antic de l’Espluga, la festa de Cap d’Any que organitzen els armats i la Comissió de Reis que ja prepara el camí per l’arribada de SSMM els Reis d’Orient.

Pel que fa a les propostes infantils, el dia 10 de desembre totes les nenes i nens i les seves famílies podran anar a buscar els tions; el dia 24 s’ofereix un espectacle familiar i també hi haurà un Cap d’Any infantil que se celebrarà el dia 30 a les 5 de la tarda al Jardí dels Francolins. El programa també compta amb les representacions teatrals i cine fòrum del Casalet Kids.

Per a les persones joves, l’entitat juvenil Auvënguen ha preparat un bingo amb recaptació per La Marató de TV3, una festa jove nadalenca al local de l’entitat i un torneig de futbolí al Bar del Casal. Com ja és habitual, també hi haurà el concurs de fotografia “Fotografia el teu Nadal”.

El programa també compta amb propostes culturals i familiars. Les conferències de la Formació Permanent sobre el 40è aniversari de la Coral Espluguina i la xerrada sobre les malalties cardiovasculars amb motiu de La Marató de TV3. El Museu de la Vida Rural i l’Oficina de Turisme ofereixen activitats i tallers per a famílies i la presentació del llibre, El Violinista Cec, de l’espluguí Josep M Vallès i Martí.

Des de la regidoria d’Igualtat, en motiu de la commemoració del 25N, Dia per l’Eradicació de la Violència Envers les Dones també s’han programat dues activitats, una xerrada i una representació teatral.

Aquest any des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament, s’ofereix un espectacle musical anomenat Ulls Clucs, per commemorar l’Any del Cançoner Popular de Catalunya.

El 18 de desembre tindrà lloc la hissada de la senyera dels Cervera al monument del mil·lenari de la fundació vila, segons el compromís de poble de 1979 a 2079. Amb l’actuació dels gegants vells de l’Espluga, Ponç Hug de Cervera i Beatriu de Milany, fundadors de la vila, amb motiu del seu 75è aniversari, amb l’acompanyament dels Grallers de l’Espluga, pel seu 30è aniversari i del Cant de la Senyera a càrrec de la Coral Espluguina.

Des del consistori s’espera que tota la ciutadania pugui gaudir d’allò més d’aquestes festes i de totes les activitats que s’organitzen gràcies a la implicació de diverses entitats de la població, amb el suport de l’Ajuntament de l’Espluga i del Consell Comarcal.

Descarrega’t el programa de Nadal de L’Espluga de Francolí 2022

Altres esdeveniments

Scroll to Top