Search
Close this search box.

Cellers visitables

Alguns cellers de la Conca de Barberà us conviden a descobrir el fascinant procés d’elaboració dels seus vins. Tindreu l’oportunitat de conèixer les particularitats dels vins de la DO Conca de Barberà, a més, tastar altres propostes úniques de la comarca.

 

Els cellers elaboradors de vins i caves han estat tradicionalment lligats a la comarca de la Conca de Barberà. Després de patir els efectes de la fil·loxera, a finals del segle XIX, a la Conca de Barberà van sorgir les primeres cooperatives agrícoles i, amb elles, els edificis comuns on es produïa el vi, els cellers cooperatius.

Coincidint amb la necessitat d’adaptar-se als avenços tecnològics i a les noves necessitats socials i mercantils d’inicis del segle XX, neixen els cellers modernistes anomenats “catedrals del vi” per Àngel Guimerà, i que constitueixen edificacions de gran valor dins del patrimoni arquitectònic de la Conca de Barberà i de Catalunya.

A la Conca de Barberà existeixen 6 cellers modernistes construïts pels arquitectes Pere Domènech i Cèsar Martinell, i no tots són visitables. Actualment estan declarats per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d’Interès Nacional.

Amb la Ruta del Trepat podreu descobrir els paisatges de la Conca de Barberà, conèixer cellers plens d’història i degustar vins i caves amb caràcter únic.

Saber més

Horaris
Durada
Idioma
Observacions
Més informació i reserves
Desplaça cap amunt