La relliscada de Sant Miquel de Montclar des de Biure de Gaià

Baixa Segarra

Ascensió des de Biure de Gaià al cim de Montclar on es troba l’ermita de sant Miquel i les ruïnes del castell.

Forma part dels camins de Sant Miquel de Montclar, tres itineraris per contemplar un paisatge de boscos i sembrats fins arribar en l’últim tram on ens enlairem al cim del Montclar i podrem gaudir d’àmplies panoràmiques: l’altiplà segarrenc de Santa Coloma de Queralt, la zona de la Conca de Barberà farcida de vinyes i tancada per les muntanyes de Prades, també es poden veure les muntanyes de Montserrat i fins i tot a la llunyania la barrera del Pirineu.

Recorregut circular per un dels indrets més singulars de la Conca de Barberà: la muntanya de Montclar on trobarem la petjada de cavall de Sant Miquel que segons conta una de les llegendes, el sant saltà d’una muntanya a l’altra per defensar uns cristians que estaven essent atacats pels infidels per damunt de la vall del Gaià, i anà a petar de potes contra el cingle del Montclar.

El camí a la relliscada de Sant miquel de Montclar és una excursió circular amb sortida i arribada des de Biure de Gaià, al municipi de Les Piles, que combina el senderisme amb el descobriment dels paisatges i patrimoni més desconeguts de la comarca. Castells, ermites i llegendes són llegat i alhora testimoni de la història de la Conca de Barberà i de la vall del riu Gaià.

L’excursió que us proposem no és gaire llarga ni difícil, tot i que te un tram molt costerut, hi trobareu paisatges sorprenents i contrastats, amb boscos frondosos i calmats prats enfront a la feréstega muntanya de Montclar. Camins i corriols que us portaran a descobrir la torre del castell i l’ermita de Sant Miquel. Pujarem fins al cim per gaudir d’una àmplia panoràmica: des del Pirineu a la Mediterrània, sens dubte una de les millors de la comarca.

Sant Miquel de Montclar és un dels 100 cims de Catalunya a la Conca de Barberà.

 

Powered by Wikiloc
Punt d'inici i final

Entrada del poble de Biure de Gaià

Distància

Mitjana

Tipus de ruta

Circular

Nivell de dificultat

Moderada

Desnivell

316 m de pujada i baixada

Marques de seguiment

Sí, amb senyals direccionals del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Ajuntament de Les Piles

+34 977 881 088
aj.piles@lespiles.cat
Scroll to Top