Search
Close this search box.

Ruta del Cogulló – Sarral

Conca estricta

Bona part del recorregut d’anada és el mateix que el de la Ruta 2, de la Vallcervera (itinerari verd) i 6, de les Coves (vermell). Passada l’ermita dels Sants Metges i la Coma de Sant Joan (7.1), de seguida agafem un senderó a la dreta que, a través del riu de la Solana (7,2), ens porta a un camí paral·lel que seguim durant uns 700 metres també en sentit est. Una pica ens indica que ara cal agafar un senderó molt costerut fins a la torre elèctrica. A partir d’aquest punt seguim durant un quilòmetre i mig la carena que parteix els barrancs de la Solana i del Salt i fem cap al camí de Valldossera (7.3).

L’agafem i continuem pujant fins al camí de la Serra del Comaverd, amb indicacions de l’itinerari de La Ruta del Cister GR 175  (7.4).

Girem a la dreta i, al cap de 400 metres, ja veiem el plafó que ens indica la Cova Cativera. Quan hàgim baixat a seure vora el bassiol del fons de la balma, haurem fet gairebé la meitat del recorregut (7.5).

La pujada fins al cim del Cogulló ens demana un darrer esforç, ja que ens faltem 600 metres i uns 70 de desnivell. Al Cogulló s’hi arriba per un camí ben indicat que surt a l’esquerra del camí principal i continua en forma de senderó fins al mirador de la Roca del Cogulló (7.6).

Decantem després a la dreta fins a tornar a trobar el camí de la Serra del Comaverd, el qual cal seguir cap baix a l’esquerra, en direcció al Muntet del Blat. El camí es torna senderó molt a prop d’un exemplar de pi de tres branques i ens mena a la zona d’escalada, que ens queda al marge mateix a les parets de l’esquerra (7.7).

Després d’aquest punt cal fixar-se en les marques de color marró que senyalitzen el senderó garrigós i boscà que hem de seguir durant gairebé dos quilòmetres fins al Muntet del Blat (7.8). Paga la pena aturar-se dalt d’aquest emblemàtic turonet (684 m) i contemplar el barranc del Salt davant nostre, abans de continuar el senderó a l’esquerra fins al Carrer dels Cavallers (7.9), un
impressionant avenc que ens demana prudència a l’hora de travessar-lo i de baixar fins al camí de l’Obac del Coix (7.10).

Girem a l’esquerra i seguim el camí principal que, al cap d’una mica més d’un quilòmetre, es troba amb la ruta blava, de l’Anguera. El nostre itinerari continua en aquesta direcció (fins i tot, podem baixar a refrescar-nos al Salt d’Anguera) (7.11) i, quan som al capdamunt de la pujada, girem a la dreta. A partir d’aquest punt el camí, sense cruïlles, ens mena a Sarral, on entrem per la carretera que ve del Pla de Santa Maria. Al mateix Raval de Sant Joan, a la dreta, trobem el Molí del Potau (7.12) i acabem el recorregut pels mateixos carrers que la ruta de l’Anguera.

Powered by Wikiloc
Punt d'inici i final

Plaça de l'Església de Sarral

Distància

3

Tipus de ruta

2

Nivell de dificultat

3

Desnivell

543 m de pujada i baixada

Marques de seguiment

Sí, amb senyals direccionals de l'Ajuntament.

Ajuntament de Sarral

+34 977 89 00 10
ajuntament@sarral.cat
Desplaça cap amunt