Ruta Arrelats

Arrelats compta amb la col·laboració del científic ambiental Martí Boada i el seu equip, l’escriptora Teresa Duch i el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet 

ARRELATS és el nom d’aquesta iniciativa mediambiental, històrica i literària que es configura a l’entorn dels diferents arbres emblemàtics del terme municipal de Vimbodí i Poblet.

Es tracta d’exemplars de gran bellesa i encant, cadascun dels quals presenta una singularitat associada a la seva forma o dimensions, a la seva antiguitat, o als fets històrics de què ha estat testimoni. ARRELATS pretén difondre entre la població els valors naturals, històrics i patrimonials de tots aquests gegants de fusta, a través d’activitats vinculades al lleure, al coneixement i al respecte per la natura.

Impulsat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, ARRELATS convida a gaudir d’aquest patrimoni a través d’elements informatius en suport paper, tecnològic (una web i codis QR), i de senyalització vertical al mateix lloc on se situa l’arbre. El recorregut es pot fer a peu o BTT. 

D’altra banda, la informació de cada arbre es complementa amb un evocador relat literari que l’escriptora Teresa Duch ha ideat expressament per a ARRELATS.

Els arbres

L’itinerari Arrelats es fonamenta en els 18 arbres catalogats per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet l’any 2013, i reconeguts també pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà un any després. Es tracta del Pi dels Fontanals, l’Alzina de les Planes, la Servera de Riudabella, els Castanyers de Castellfollit, la Figuera de la Finca les Muralles, el Lledoner de Poblet, el Cedre del Jardí dels Salesians, els Xiprers dels Torrents i el Xop, o pollancre, dels Torrents. Pel que fa a la servera i al cedre, estan a punt de ser distingits amb el títol d’arbre Monumental, que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. 

Distància

Curta

Tipus de ruta

Linial

Nivell de dificultat

Fàcil

Scroll to Top