Camí ramader de Poblet a Prades, itinerari 7

Muntanyes de Prades

Aquest recorregut de Prades a Poblet aprofita trams de l’antic camí ramader que passava per aquestes dues localitats. Prop de Prades, recorre la roureda de roure reboll, fins arribar a la roca del Gríngol, fita de límit de terme, on entra als plans de Pagès, zona encara pasturada.

És un recorregut lineal i senyalitzat amb el número 7 que permet transitar per aquest sender còmodament, alhora que s’hi troben diversos plafons interpretatius o indicatius, per exemple, de les diferents places carboneres que hi ha. Es pot fer a peu i te una dificultat mitjana-alta pel seu fort desnivell.

Segueix la vall dels Torners per la Serra Alta, passa per àrees arbustives de degradació de l’alzinar. Quan arriba a la plana, amb vistes al castell de Riudabella (una de les antigues granges de Poblet) recorre l’espectacular alzinar de la Mata i àmplies vinyes fins arribar a l’aparcament del monestir de Poblet.
Durant el recorregut passarem pel costat d’una dotzena de places carboneres.

El camí ramader que connecta el monestir de Poblet amb Prades servia tant per anar a mercat a Prades com per fer la transtermitància i s’hi desplaçava el ramat, a l’estiu a les pastures de muntanya i a l’hivern a les pastures de la plana.

Es pot realitzar en els dos sentits: si es comença des del monestir de Poblet, la sortida es troba situada a la part del final del pàrquing; i si es comença des de Prades, cal anar fins a la creu de Montblanc i anar en direcció a la Bassa de la font de la Salut.

Powered by Wikiloc
Punt d'inici i final

Aparcament del monestir de Poblet

Distància

Llarga

Tipus de ruta

Linial

Nivell de dificultat

Difícil

Desnivell

215 m positiu i 667 m negatiu

Marques de seguiment

Sí,  senyals direccionals Paratge Natural de Poblet amb el número 7.

Oficina de gestió del Paratge Natural de Poblet

+34 977 87 17 32
pnpoblet@gencat.cat
Scroll to Top