Vilaverd

Vilaverd es troba situat al peu de l’ENP de les muntanyes de Prades, a l’est de la serra de les Guixeres i al sud de l’entrada a l’estret de la Riba fet que li confereix un terme accidentat. Hi conflueixen les aigües dels rius Brugent i Francolí, per això Vilaverd és una rica i famosa vall dels rius de la Conca de Barberà.

És un poble petit, tranquil i acollidor molt a prop de  la ciutat medieval de Montblanc. Hi destaquen l’església de Sant Martí, del s. XI, els safareigs públics, edificis com cal Reganyós, un dels més antics de la vila, i el santuari de la Mare de Déu de Montgoi, un edifici de molt bella factura, probablement del s. XV, situat sobre un turó als afores de Vilaverd.

Els ajuntaments i el sector privat dels municipis de la Conca de Barberà: l’Espluga de Francolí, Vallclara, Vilaverd, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet han rebut el Segell de Natura i muntanya en família muntanyes de Prades que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT), conjuntament amb els pobles de la comarca del Baix Camp, Arbolí, Alcover, Mont-ral, Vilanova de Prades, la Febró, Capafonts i Prades.

La seva situació també permet gaudir de diferents rutes per la natura, com les muntanyes de Prades o el cim de la Cogulla de Miramar.

La Festa Major de Vilaverd se celebra per sant Cristòfol, el mes de juliol. La festa d’hivern és en honor a sant Martí, patró de la vila, al mes de novembre.

Rutes

Allotjaments

Restaurants

AJUNTAMENT DE VILAVERD

977876337
ajuntament@vilaverd.cat
Pl. de la Bàscula, s/n
Scroll to Top