Vallfogona de Riucorb

Vall del Corb

Vallfogona de Riucorb es troba situat a 573 m d’altitud en plena vall del Corb, a la vora de les zones boscoses de l’Espai Natural de les Obagues del Riu Corb (EPN), al límit amb les comarques de l’Urgell i de la Segarra. Tot el terme de Vallfogona està situat al bell mig del paratge anomenat  Comalats. Amb aquest nom es designa un territori feudal que abastava des de Forès, a la Conca de Barberà, fins als altiplans del sud de la Segarra. Una comalada és una clotada ampla entre dues muntanyes. El municipi està format pels nuclis de Vallfogona de Riucorb i el Balneari de Vallfogona.

És un petit poble que encara conserva el seu caràcter medieval després del repoblament iniciat a l’edat mitjana per Gombau II d’Oluja i el domini posterior per part del cavallers de les ordes del Temple i de l’Hospital. Amb el temps, el que havia estat un imponent castell ha sofert nombroses modificacions i avui és de propietat privada. A la part exterior encara es poden veure algunes de les antigues finestres i les parets que delimitaven el recinte.

Passejar per Vallfogona de Riucorb és endinsar-se en un gran llibre obert, on cada carrer és una pàgina d’història –castell, església, cases, molins, espais museístics, racons evocadors…-, i de poesia de Francesc Vicent Garcia, conegut popularment com el Rector de Vallfogona. Un lloc acollidor ideal per desconnectar, relaxar-se i gaudir de les aigües mineromedicinals del nucli urbanitzat del Balneari de Vallfogona.

Els elements patrimonials i artístics més emblemàtics  són l’església parroquial dedicada a Santa Maria que acull l’Espai d’Interpretació del Rector de Vallfogona, l’Espai d’Entorn Rural i el carrer Johan Cruyff punt de sortida de diferents rutes de senderisme i de bicicleta tot terreny, amb les quals podrem descobrir la bellesa d’aquests paratges fent passejades per les rutes assenyalades que ens portaran a punts d’interès com la font d’en Ballart, Sant Pere dels Bigats, el Balneari de Vallfogona i, fins i tot, el pilar de les Forques.

El calendari festiu del municipi està marcat per la celebració de la Festa de Sant Cristòfol el 10 de juliol; la Festa Major d’Estiu en honor a la Mare de Déu d’Agost, a l’entorn  del  15 d’agost, i la Festa Major d’Hivern en honor a santa Bàrbara, patrona del municipi, el 4 de desembre.

Descarrega’t els documents imprescindibles per al teu viatge!

FULLETÓ TURÍSTIC

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Ajuntament de Vallfogona de Riucorb

+34 977 88 00 00
ajuntament@vallfogonaderiucorb.cat
C. La Font, 4
Scroll to Top