Vallclara

Vallclara es troba situat al peu a l’ENP de les Muntanyes de Prades, al sud-oest de la Conca de Barberà. És un poble rural amb encant, petit i tranquil. És famós per tenir una de les millors piscines de la comarca i perquè és un punt de partida de moltes excursions.

Els ajuntaments i el sector privat dels municipis de la Conca de Barberà: l’Espluga de Francolí, Vallclara, Vilaverd, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet han rebut el Segell de Natura i Muntanya en Família Muntanyes de Prades que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT), conjuntament amb els pobles de la comarca del Baix Camp, Arbolí, Alcover, Mont-ral, Vilanova de Prades, la Febró, Capafonts i Prades.

Des de l’any 2021 és Destinació Turística STARLIGHT de les Muntanyes de Prades i la Serra de Montsant. Amb un total de 32 municipis i 738 km2 de superfície protegida, és la zona més gran d’Europa en tenir el cel nocturn protegit. Aquest distintiu reconeix la foscor del cel a la nit, la seva oferta turística associada i la potencia. Els municipis agafen el compromís d’adoptar, en quatre anys, un model d’enllumenat exterior sostenible des del punt de vista econòmic, energètic i ambiental. 

En destaquen els boscos de castanyers, especialment a la tardor. Representa un dels millors boscos de castanyers de les muntanyes de Prades.

La població celebra la Festa Major a l’agost.

Descarrega’t els documents imprescindibles per al teu viatge.

 

 

Rutes

Allotjaments

Restaurants

AJUNTAMENT DE VALLCLARA

977869212
ajuntament@vallclara.cat
C. La Placeta, 12
Scroll to Top