Vallclara

Muntanyes de Prades

Vallclara es troba situat al peu a l’ENP de les Muntanyes de Prades, al vessant esquerre de la vall del Barranc de Vallclara o riu de Milans, afluent de capçalera del riu Francolí, sota les ruïnes de l’antic castell de Vallclara. És un poble rural amb encant, petit i tranquil. És famós per tenir una de les millors piscines de la comarca i perquè és un punt de partida de moltes excursions.

A diferencia d’altres pobles de la comarca, Vallclara no va ser construït al voltant del castell, sinó que es troba situat cap a l’est. Antigament era emmurallat i s’hi accedia a través del portal de Vimbodí i de la Font Vella. De l’antic castell de Vallclara només resta la portada del primer recinte i alguns panys de mur. Les seves pedres serviren en època moderna per a bastir l’actual cementiri i algunes cases de la població. Al costat del castell hi havia l’antiga església, romànica, de la qual es conserven algunes restes poc identificables.

L’església parroquial de Sant Joan Baptista és d’estil barroc i es troba situada al bell mig de la població.

La capella de Sant Antoni de Pàdua, situada al costat de la plaça de l’Església, va ser venuda a particulars arran de la desamortització i posteriorment utilitzada com a magatzem agrícola. A la llinda apareix la data del 1653. És especialment interessant l’ull de bou de la façana principal.

Sobre el torrent o barranc de Vallclara es troba pont romànic del segle XII. Està realitzat en pedra i té dos ulls en forma d’arc de mig punt. Té una inscripció amb la data 1867. Al  costat hi ha la font Vella o de Sant Antoni. Damunt de la font hi ha la imatge de Sant Antoni a l’interior d’una petita capelleta.

Els ajuntaments i el sector privat dels municipis de la Conca de Barberà: l’Espluga de Francolí, Montblanc, Vallclara, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet han rebut el Segell de Natura i Muntanya en Família Muntanyes de Prades que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT), conjuntament amb els pobles de la comarca del Baix Camp, Arbolí, Alcover, Mont-ral, Vilanova de Prades, la Febró, Capafonts i Prades.

En destaquen els boscos de castanyers, especialment a la tardor. Representa un dels millors boscos de castanyers de les muntanyes de Prades.

La població celebra la Festa Major a l’agost.

Descarrega’t els documents imprescindibles per al teu viatge!

FULLET TURÍSTIC

 

 

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Ajuntament de Vallclara

+34 977 86 92 12
ajuntament@vallclara.cat
C. La Placeta, 12
Scroll to Top