Sarral se situa al centre de la Conca de Barberà i enmig de La Ruta del Cister, és considerat el cor vinícola i artesà de Catalunya. Aquest títol és corroborat pels milers d’hectàrees de vinya, el celler modernista i l’alabastre. També és punt de partida de nombroses excursions a peu i en BTT. El municipi està format pels nuclis de Sarral, Montbrió de la Marca i Vallverd.
S’hi conreen diverses varietats de raïm, però destaquen el macabeu, el trepat i la parellada, si bé les varietats negres també han estat protagonistes en el passat. La cooperativa es va fundar el 1907 i que compta amb una de les magnífiques catedrals del vi de la Conca de Barberà, el celler modernista de Pere Domènech i Roura, un focus destacadíssim de la cultura del vi i del cava al nostre país.
Avui compta amb l’únic Museu d’Alabastre del nostre país, un espai on el visitant pot experimentar amb aquest mineral translúcid de tanta història. A partir de les pedreres d’alabastre es va obrar el retaule de Santa Maria de Poblet.
MÉS SOBRE SARRAL (PDF)