Sarral

Sarral se situa al centre de la Conca de Barberà i enmig de La Ruta del Cister, és considerat el cor vinícola i artesà de Catalunya. Aquest títol és corroborat pels milers d’hectàrees de vinya, el celler modernistal’alabastre. També és punt de partida de nombroses excursions a peu i en BTT. El municipi està format pels nuclis de Sarral, Montbrió de la Marca i Vallverd.

S’hi conreen diverses varietats de raïm, però destaquen el macabeu, el trepat i la parellada, si bé les varietats negres també han estat protagonistes en el passat. La cooperativa es va fundar el 1907 i que compta amb una de les magnífiques catedrals del vi de la Conca de Barberà, el celler modernista de Pere Domènech i Roura, un focus destacadíssim de la cultura del vi i del cava al nostre país.

Avui compta amb l’únic Museu d’Alabastre del nostre país, un espai on el visitant pot experimentar amb aquest mineral translúcid de tanta història.  A partir de les pedreres d’alabastre es va obrar el retaule de Santa Maria de Poblet.

WEB TURISTIC DE SARRAL

MÉS SOBRE SARRAL (PDF)

Rutes

Allotjaments

Restaurants

AJUNTAMENT DE SARRAL

977 89 00 10
aj.sarral@altanet.org
Plaça Església, 1
Scroll to Top