Santa Coloma de Queralt

La capital de la Baixa Segarra

Santa Coloma de Queralt n’és el nucli més habitat i  també la capital del terme. Es troba a l’extrem nord-est de la comarca de la Conca de Barberà a qui pertany administrativament, i és el centre de la comarca natural de la Baixa Segarra, històricament vinculada a la vegueria de Cervera. Està format per tres nuclis de població: Aguiló, la Pobla de Carivenys i les Roques d’Aguiló.

Els seus monuments són testimoni de la seva importància ja des de l’edat mitjana. És una vila carregada d’història que convida el visitant a passejar-se tranquil·lament pels  carrers, a aturar-se davant les cases i balcons i a asseure’s a l’ombra de les  places. En destaca el castell palau dels Comtes, l’església gòtica de Santa Maria amb el retaule de Sant Llorenç (1386-1387) i la pintura mural de Josep Minguell (2020), la font de les Canelles, l’església de Santa Maria de Bell-lloc amb la seva portalada romànica i el sepulcre del comte Pere V de Queralt i la seva esposa Alamanda de Rocabertí (1370), el call jueu, la botiga del museu de cal Jaume Punto i l’antiga fàbrica de farina de La Farinera, un espai museïtzat i de cultura.

Santa Coloma de Queralt, situada entre camps de cereals i a prop dels boscos de la serralada prelitoral, és també el punt de partida del camí de les terres del Gaià i de la ruta dels molins fariners que podem trobar al llarg del seu recorregut.  Al llarg de l’any  se celebren moltes festes i fires, entre les quals destaquen la Festa del Romesco – plat típic de la vila- i Som Terra de Safrà.

La Festa Major de Santa Coloma de Queralt se celebra el cap de setmana després del 15 d’agost.

Descarrega’t els documents imprescindibles per al teu viatge!

MAPA TURÍSTIC

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Oficina de Turisme de Santa Coloma de Queralt

 

 

 

+34 977 88 04 78 | 615 87 54 16
of.turisme@stacqueralt.altanet.org
Plaça del Pati del Castell s/n
Scroll to Top