Rojals

Muntanyes de Prades

Rojals és un petit poble de muntanya que pertany al municipi de Montblanc des de 1940.  Es troba situat a la banda nord-est de l’ENP de les Muntanyes de Prades, a 979 m d’altitud i és el nucli habitat més alt d’aquest espai. Actualment, hi viuen una cinquantena de persones.

Rojals té una quinzena de conjunts rupestres que daten entre el 9.000 i el 2.000 aC declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1998, juntament amb la resta de jaciments d’art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica, i és part de la Ruta de l’Art Rupestre. Són pintures rupestres que representen el món simbòlic dels nostres avantpassats. S’organitzen visites guiades en tres abrics: el Portell de les Lletres, Mas d’en Llort i Mas d’en Ramon d’en Bessó. Per a més informació podeu consultar a la Cooperativa Reboll .

Per facilitar la comprensió del conjunt de totes les pintures, es va crear el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades, situat a Montblanc. S’hi pot veure una bona mostra d’aquestes imatges prehistòriques i també una exposició, amb reproduccions a escala real dels abrics rupestres.

L’edifici més emblemàtic és l’església parroquial de Sant Salvador o de la Transfiguració del Senyor, d’origen romànic (segle XII), amb algunes modificacions. També hi ha el mirador dedicat al Mossèn Armand Puig, des del que es pot gaudir, en un dia clar, una bonica panoràmica de la Conca de Barberà i els Pirineus.

La seva festa major d’estiu sempre se celebra pel volts de sant Salvador, el 6 d’agost.

Rojals és punt de partida de diferents rutes de senderisme, de bicicleta tot terreny i per gaudir d’un passeig per la natura. L’escriptor montblanquí Antoni Palau i Dulcet, a la seva guia de la Conca de Barberà, diu de Rojals: “A l’entorn de Rojals corprenen els cingles, nius d’àligues i ducs, abocats a les valls plenes de verdor, de penyals llençats en desordre, mostrant a l’excursionista un aspecte feréstec, testimoni mil·lenari de commocions geològiques”.

Per a més informació: https://www.montblanc.cat/la-vila/pedanies/rojals

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Oficina de Turisme de Montblanc

+34 977 86 17 33
turisme@montblanc.cat
Muralla de Sta. Tecla, 54, 43400 Montblanc, Tarragona
Scroll to Top