Prenafeta

Muntanyes de Prades

Prenafeta és un petit nucli de població que pertany al terme municipal de Montblanc.  Es troba al peu de l’EPN del tossal gros de Miramar, a 5 quilòmetres del nucli urbà de Montblanc, a uns 470 m d’altitud.

Tot i la documentació existent de l’any 1060,  no  es fundà fins a la conquesta de Ramon Berenguer IV, un segle després. Més tard constituí la baronia de Prenafeta, compartida amb Figuerola, Miramar, mas d’Amill i Montornès. La ubicació actual de pedania és del segle XVIII, quan es creà també la Barceloneta, que avui  depèn també de Montblanc. S’agregà a Lilla el segle XIX.

És un poble tranquil, agradable i de segona residència. Actualment hi ha dues cases de turisme rural i un restaurant. La seva Festa Major d’estiu se celebra el primer cap de setmana d’agost.

És pas de l‘itinerari de La Ruta del Cister GR175 un lloc idoni per practicar-hi senderisme i gaudir d’un passeig per la natura tot descobrint les restes de l’antiga població on encara és visible el traçat del carrer principal, les ruïnes d’una església romànica i llocs d’interès natural i paisatgístic.

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Oficina de Turisme de Montblanc

+34 977 86 17 33
turisme@montblanc.cat
Muralla de Sta. Tecla, 54, 43400 Montblanc, Tarragona
Scroll to Top