Search
Close this search box.

Montbrió de la Marca

Conca estricta

Montbrió de la Marca és un petit nucli de població agregat del municipi de Sarral juntament amb Vallverd.  Està situat a mig camí de l’itinerari de La Ruta del Cister GR175 entre els monestirs de Vallbona de les Monges i Santes Creus.

El poble es troba al voltant del seu castell, que va ser propietat dels Templers, dins la comanda de Barberà de la Conca.  Quan s’extingí aquest orde, passà a mans dels Hospitalers. Avui només en queden les restes de la torre de l’homenatge i altres estances del castell primitiu.

La visita a Montbrió de la Marca és ascendent, des de la plaça dels arbres o les cases pairals fins a la part alta del poble, on s’alça l’església de Sant Llorenç, edifici barroc, d’una sola nau rectangular i capelles laterals, amb l’afegitó modern d’un absis poligonal i torreta de campanar. Al cementiri, just al costat, hi trobem algunes làpides del segle XIX i un conjunt interessant d’esteles funeràries dels segles XII i XIII.

Montbrió celebra la Festa Major per sant Llorenç, el cap de setmana més proper al 12 d’agost, i sant Sebastià el diumenge més proper al 20 de gener.  Cada primer cap de setmana d’agost, se celebra també la Festa Maridatge de Vins i Caves amb Patés.

Experiència

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Ajuntament de Sarral

+34 977 89 00 10
ajuntament@sarral.cat
Desplaça cap amunt