Montbrió de la Marca

Conca estricta

Montbrió de la Marca és un petit nucli de població agregat del municipi de Sarral juntament amb Vallverd.  Està situat a mig camí de l’itinerari de La Ruta del Cister GR175 entre els monestirs de Vallbona de les Monges i Santes Creus.

El poble es troba al voltant del seu castell, que va ser propietat dels Templers, dins la comanda de Barberà de la Conca.  Quan s’extingí aquest orde, passà a mans dels Hospitalers. Avui només en queden les restes de la torre de l’homenatge i altres estances del castell primitiu.

La visita a Montbrió de la Marca és ascendent, des de la plaça dels arbres o les cases pairals fins a la part alta del poble, on s’alça l’església de Sant Llorenç, edifici barroc, d’una sola nau rectangular i capelles laterals, amb l’afegitó modern d’un absis poligonal i torreta de campanar. Al cementiri, just al costat, hi trobem algunes làpides del segle XIX i un conjunt interessant d’esteles funeràries dels segles XII i XIII.

Montbrió celebra la Festa Major per sant Llorenç, el cap de setmana més proper al 12 d’agost, i sant Sebastià el diumenge més proper al 20 de gener.  Cada primer cap de setmana d’agost, se celebra també la Festa Maridatge de Vins i Caves amb Patés.

Experiència

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Ajuntament de Sarral

+34 977 89 00 10
ajuntament@sarral.cat
Scroll to Top