Forès

Forès és conegut com el mirador de la Conca de Barberà. S’hi contempla una esplèndida vista de tota la comarca i de bona part de la comarca veïna, la Segarra. Es troba a 866 m d’altitud, al costat de la serra del Tallat.La serra de Montserrat sembla a tocar. En dies clars s’hi pot observar el Montseny i el mar.

Antigament era un punt estratègic. Als inicis de la restauració cristiana, amb la creació de la Catalunya Nova, assentar-se en indrets de gran amplitud visual sempre fou perseguit pels comptes de Barcelona.

L’església de Sant Miquel de Forès és un edifici romànic, amb planta d’una sola nau, avui mancat de l’absis. En afegir-se, al segle XIV, dues capelles laterals, ha donat lloc a una falsa planta de creu llatina. Té dues portes, la de les dones i la dels homes, les dues a migdia. La més antiga, la de les dones, està decorada amb quatre columnes per banda, timpà esculpit i semicercle d’amples dovelles. Se situa per sota del nivell del carrer. S’hi accedeix per uns esglaons de pedra. La segona porta, més sòbria i oberta a una capella lateral, era la porta dels homes.

Forès es troba immers en un marc paisatgístic únic i privilegiat. Paisatge i aerogeneradors es combinen en perfecta sincronia, meravellant i exaltant el sentit de la vista tant als visitants com als seus habituals estadants.

És travessat pels senders GR®175 La Ruta del Cister i el GR®171. Forès, Poesia i Música destaca entre els esdeveniments festius.

MATERIAL TURÍSTIC

Rutes

Allotjaments

Restaurants

AJUNTAMENT DE FORÈS

977 89 27 62
turisme@fores.cat
C/ Bassa, 21
Scroll to Top