Forès

El mirador de la Conca de Barberà

Forès està situat a la part nord de la comarca de la Conca de Barberà, a 866 m d’altitud al costat de la serra del Tallat. Està constituït per tres nuclis de població: el nucli antic, el pla de la bassa i el pla de la bassa de Rocafort. El nucli antic és al cim d’un turó, mentre que en els altres dos nuclis, s’hi van constituir les cases més noves i es troben a la falda del turonet.

Forès és conegut com el mirador de la Conca de Barberà. S’hi contempla una esplèndida vista de tota la comarca i de bona part de la comarca veïna, la Segarra. La serra de Montserrat sembla a tocar i en dies clars s’hi pot observar el Montseny i el mar.

Antigament era un punt estratègic. Als inicis de la restauració cristiana, amb la creació de la Catalunya Nova, assentar-se en indrets de gran amplitud visual sempre fou perseguit pels comptes de Barcelona.

L’església parroquial de Forès, dedicada a Sant Miquel, és un edifici romànic i gòtic, amb planta d’una sola nau, avui mancat de l’absis. En afegir-se, al segle XIV, dues capelles laterals, ha donat lloc a una falsa planta de creu llatina. Té dues portes, la de les dones i la dels homes, les dues a migdia. La més antiga, la de les dones, està decorada amb quatre columnes per banda, timpà esculpit i semicercle d’amples dovelles. Se situa per sota del nivell del carrer. S’hi accedeix per uns esglaons de pedra. La segona porta, més sòbria i oberta a una capella lateral, era la porta dels homes.

Forès es troba immers en un marc paisatgístic únic i privilegiat. Paisatge i aerogeneradors es combinen en perfecta sincronia, meravellant i exaltant el sentit de la vista tant als visitants com als seus habituals estadants. És travessat per l’itinerari de La Ruta del Cister GR®175 i el GR®171. 

Entre el calendari festiu de Forès hi trobem festes i tradicions com: la matança del porc, Forés Viu el Vi, la Festa Major, la Festa de la Mare de Déu de la Salut, i Forès, Poesia i Música.

Descarrega’t els documents imprescindibles per al teu viatge!

FULLETÓ TURÍSTIC

Rutes

Allotjaments

Restaurants

Ajuntament de Forès

+34 977 89 27 62
turisme@fores.cat
C/ Bassa, 21
Scroll to Top