Museu del Pessebre de Catalunya

El Museu del Pessebre de Catalunya és un espai per conèixer i viure una tradició que perviu des de mitjans del segle XVIII.


En aquest museu, les figures i diorames es reparteixen per les tres plantes expositives per oferir un recorregut per la tradició popular dels pessebres des de l’òptica del present.

La missió del Museu és conservar, exposar i estudiar aquestes manifestacions artístiques per poder ser explicades als qui anualment recorren al Museu, sent el seu punt àlgid per Nadal i Setmana Santa.

Un espai de recerca, restauració i conservació, centre permanent d’interpretació, educació, recuperació, divulgació, difusió i documentació (museogràfic, bibliogràfic, fotogràfic i arxivístic); promoció i pedagogia de l’artesania com a pràctica de la creativitat i la innovació aplicades als valors conceptuals, formals i tècnics, al disseny, al desenvolupament i als processos tècnics d’aquest art pessebrístic, interconnectat a tot arreu. Nascut amb el compromís i l’objectiu de preservar la cultura, la història, la tradició i el futur del patrimoni cultural-etnogràfic tant dels pessebres com dels calvaris de Catalunya.

Horaris

Consulta l'horari a la web oficial del Museu del Pessebre de Catalunya

Durada
Idioma

Els panells expositius són en català. El museu disposa de fulletons explicatius en català, castellà, anglès i francès. Les visites guiades s'ofereixen en català encara que hi ha la possibilitat de realitzar-les en altres llengües (castellà, francès, anglès, italià, alemany i russos). En aquest cas, cal consultar-ho amb el Museu.

Observacions

Per Nadal es programen activitats destinades a nens i nenes i vinculades a les associacions de Montblanc com la Unió de Botiguers o Els Pastorets. Per la Nit de Museus s'organitzen activitats per celebrar lúdicament el Dia Internacional dels Museus. Es fan visites guiades amb reserva prèvia enviant un correu electrònic a informacio@museudelpessebre.cat o bé, trucant al telèfon al 660 763 645. És un museu accessible per a tothom. Els menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult. Es permet l'accés amb gossos pigall i d'assistència.

Més informació i reserves

Museu del Pessebre de Catalunya

+34 660 76 36 45
informacio@museudelpessebre.cat
C. dels Solans, 22-24 | 43400 Montblanc
Scroll to Top