El castell dels Llorac de Solivella

Un dels principals recursos turístics de Solivella, situat en un dels punts més elevats del municipi, són les restes de l’antic castell palau de la família Llorac. Tot i que el lloc és esmentat el 1058, la seva colonització no es dugué a terme fins a finals del segle XII, època en què es va construir la primera torre castell. Destacava per les seves grans defenses, amb merlets i matacans, i disposava d’un espaiós pati central.

Tot i els segles transcorreguts des d’aquella joia del gòtic florit català, avui el visitant hi trobarà uns vestigis prou significatius per fer-se una idea de com fou aquell monstre de pedra. Cal destacar la muralla primitiva i la porta d’accés al recinte emmurallat, el pati d’armes i els murs i contramurs, que delaten de quina forma s’organitzava la vida dins el castell.

Es recomana visitar el Centre d’Interpretació del Castell.

El castell és un dels espais del Museu Comarcal disponibles a l’app Visitmuseum de la Generalitat de Catalunya, una aplicació gratuïta per conèixer el patrimoni cultural i artístic dels museus de Catalunya. L’audioguia està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Els usuaris poden escoltar-la descarregant-se l’aplicació al telèfon mòbil. L’audioguia també està disponible en línia a la web de Visitmuseum.

 

Horaris

Obert els caps de setmana. Visita lliure o amb l'audioguia: Visitmuseum.

Durada
Idioma

L'audioguia Visitmuseum està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Observacions
Més informació i reserves

Castell dels LLorac de Solivella

+34 977 86 03 49
administracio@mccb.cat
Plaça Major, 1
Scroll to Top