Benvinguts a Pagès Tot l’Any a la Conca de Barberà

Viu l’essència vinícola del Priorat i de la Conca de Barberà és una de les setze rutes arreu de Catalunya que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni amb itineraris que es poden fer durant tres dies o bé amb una única jornada.

 

Aquesta ruta transcorre pel Priorat i la Conca de Barberà, dues comarques amb autèntica essència vinícola i d’alt interès turístic. Les visites als diferents cellers de la ruta us permetran conèixer vins de qualitat tant de la DOQ Priorat com de la DO Conca de Barberà. També hi podreu tastar olis verge extra, hortalisses ecològiques i un producte tan singular com el safrà. Una ruta que va de les magnífiques vinyes de coster prioratines i la muntanya màgica del Montsant a la Conca de Barberà passant per les muntanyes de Prades i el Paratge Natural de Poblet.

Els paisatges vinícoles us acompanyaran al llarg de la ruta. Coneixereu les varietats típiques del Priorat, com la garnatxa i la carinyena, i també el trepat, la varietat autòctona i estrella de la DO Conca de Barberà. La Conca, a més, és l’epicentre de la recuperació d’un cultiu de gran importància històrica, el safrà.

Veure Ruta

Les experiències proposen les visites a les explotacions participants, poder conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats pels propis productors i productores.

Les visites de Benvinguts a Pagès Tot l’Any es poden reservar a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que permet planificar i seleccionar de manera còmoda quina explotació visitar a través d’un mapa o bé es pot fer la cerca per tipus de producte.

Organitzadors

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren amb el projecte la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, el Club Súper3 (CCMA), l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Joventut, el Departament de Drets Socials, els Consells Comarcals, les Oficines Comarcals del DACC, els Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

El  projecte s’emmarca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd I el Farm to Fork europeu i el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC) en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d’aliments de proximitat i la viabilitat del sector, assegurant el futur de la pagesia arrelada al territori.

Horaris

Consulta l'horari a la web oficial de Benvinguts a pagès

Durada
Idioma

Català, castellà, anglès, francès

Observacions
Més informació i reserves

Les visites de Benvinguts a Pagès Tot l’Any es poden reservar a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que permet planificar i seleccionar de manera còmoda quina explotació visitar a través d’un mapa o bé es pot fer la cerca per tipus de producte.

Benvinguts a Pagès Tot l'any

totlany@benvingutsapages.cat
Scroll to Top